Pārbūvēta Strenču slimnīcas stacionāra pirmās nodaļas ēka

0
1094
Foto no Strenču slimnīcas albuma.

Pagājušā gada pavasarī VSIA Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca sāka vērienīgus pārbūves un energoefektivitātes paaugstināšanas būvdarbus stacionāra pirmajā nodaļā – Annas mājā, informē slimnīcas projektu vadītāja Alīna Kitnere.

Energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi īstenoti ar Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu.

Slimnīcas vadītāja Maija Ancveriņa norāda, ka saņemts Valmieras novada būvvaldes atzinums un ēka ir pieņemta ekspluatācijā. Ēkas pārbūve un energoefektivitātes pasākumu īstenošana sākta jau 2016.gadā. “Esam izgājuši cauri daudzām grūtībām un sarežģījumiem, tomēr sasnieguši plānoto – mūsdienu slimnīcas prasībām atbilstošu, pacientiem drošu un darbiniekiem ērtu darba vidi,” atzīst M.Ancveriņa.

Iekštelpu pārbūves darbu rezultātā ēkas plānojums un funkcionalitāte pielāgota jaunākajiem veselības aprūpes standartiem, vienlaikus piemeklēti mūsdienīgi tehnoloģiski risinājumi kvalitatīvai un mūsdienīgai veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai.

Ar Eiropas Reģionālo attīstības fonda finansējumu ēkai veikta fasādes siltināšana, ēkas cokola siltināšana, apkures sistēmas nomaiņa, ēkas bēniņu pārseguma siltināšana, logu nomaiņa un fasādes arhitektonisko detaļu vizuālā atjaunošana un saglabāšana. Valmieras novada būvvalde atzinīgi novērtēja paveikto darbu kvalitāti un vizuālo izpildījumu, kas iederas kopējā ēku arhitektoniskā ansamblī.

“Ņemot vērā, ka ēka ir ar bagātu vēsturi, projekta gaitā atklājās daudz izaicinājumi, ko veiksmīgi izdevās atrisināt. Arī vēsturei ir sava loma, tāpēc arī iekštelpās saglabājām atsevišķus vēsturiskus elementus – vēsturiskos radiatorus, oriģinālās akmens flīžu grīdas atsevišķās telpās, vēsturiskās iekštelpu durvis, margu lenderes un citas slimnīcai nozīmīgas vēstures liecības,” stāsta Alīna Kitnere.

Būvdarbus veica SIA Sanart, būvuzraudzību nodrošināja SIA Marčuks, savukārt autoruzraudzību iekštelpu pārbūvei īstenoja SIA NLPB un energoefektivitātes paaugstināšanas būvdarbiem SIA Arhitektu studija 4.

Projekta Energoefektivitātes paaugstināšana VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca” stacionāra 1.nodaļas ēkā kopējais finansējums ir 297 352,43 eiro, tajā skaitā ERAF finansējums (85%) 252 749,57 eiro, un valsts budžeta finansējums (15%) – 44 602,86 eiro.