Uguns aizsardzība profesionālā virtuvē

0
520

Pavisam nesen ieviests jaunais Eiropas tehniskais standarts EN16282-7, kas palīdz savstarpēji harmonizēt industrijas normatīvus, risku klasifikāciju, efektivitātes pārbaudi, servisa un uzturēšanas noteikumus.

Jauno normatīvu mērķis ir veidot efektīvāku profesionālo virtuvju uguns aizsardzību restorānu biznesā, lai pasargātu gan uzņēmuma īpašumu, gan tā darbiniekus.

Līdz ar jauno Eiropas standartu ieviešanu uguns aizsardzībā un arvien augstākām drošības prasībām rodas nepieciešamība pēc papildu pasākumiem profesionālo objektu ugunsaizsardzības nodrošināšanā. Šim nolūkam tirgū tiek piedāvātas automātiskas ugunsdzēsības sistēmas, kas piemērotas profesionālām restorānu virtuvēm. Tās nav jāierīko obligāti, taču sniedz papildu drošību, ko īpaši atzinīgi novērtē apdrošinātāji.

Automātiskā ugunsaizsardzība ir ļoti aktuāla restorānu un viesnīcu profesionālajām virtuvēm – neatkarīgi no to lieluma.

ANSUL® R-102 ir specializēta automātiskā ugunsdzēšanas sistēma ēdiena gatavošanas zonu un tvaika nosūcēju aizsardzībai. To ierīko pie ventilācijas nosūcējiem, eļļas filtriem un virs ēdiena gatavošanas iekārtām – grillpannām, plītīm, friteriem u. c. Ja kādā siltumu izdalošā iekārtā izceļas uguns, sistēma ANSUL® R-102 attiecīgajā zonā automātiski izsmidzina šķidro ugunsdzēšanas vielu Ansulex, ātri likvidējot liesmas un atdzesējot karsto virsmu. Vienlaikus tā izveido stingru, tvaiku izolējošu segu, kas palīdz novērst atkārtotu uzliesmojumu. Pateicoties tam, ka Ansulex vielai ir gandrīz neitrāls pH līmenis, sistēma ANSUL® R-102 ir īpaši draudzīga ēdiena gatavošanas iekārtām. Tāpat sistēma ir aprīkota ar automātisku elektrības vai gāzes atslēgšanas ierīci, kas ugunsgrēka izcelšanās gadījumā virtuves zonā pārtrauc gāzes vai elektrības padevi.

Visu rakstu lasiet žurnāla Būvinženieris aprīļa numurā (Nr.85).

Žurnālu ABONĒ ŠEIT vai https://abone.pasts.lv/
vai pa e-pastu [email protected].
Pērc – Preses servisa tirdzniecības vietās.